טיפ ממאמן מנטאלי - שימור המוטיבציה אצל שחקני ספסל
הבלוג מבוסס על אירועים אמיתיים שעוברים עלי בעבודתי כמאמן מנטאלי במרכז לפסיכולוגית ספורט, השמות וחלק מהפרטים האחרים שונו, בכדי לשמור על דיסקרטיות של הספורטאים עימם אני עובד.
י' הוא מאמן נערים א' באחד המועדונים הגדולים בארץ, יש לו סגל שחקנים מצוין, כל כך מצוין שהמלחמה על ההרכב גדולה מאוד. במועדון שבו הוא מאמן, שמים דגש גדול על התפתחותם של כלל סגל השחקנים, לא רק ה- 11 הפותחים. כידוע, יש שחקנים מוכשרים מאוד שפריצתם מגיעה מאוחר יותר.
י' בא לייעוץ אצל מאמן מנטלי כאשר זיהה ששחקני הספסל, שראה בהם שחקנים מהותיים להצלחת הקבוצה, הפכו ממורמרים וחסרי מוטיבציה בעקבות העובדה שלא פתחו ב- 11.
זו היא סוגיה שכל מאמן חייב להתמודד איתה.
ככל שהמאמן ישמור על המוטיבציה של שחקני הספסל, העומק של הקבוצה יהיה גדול יותר הקבוצה תצליח יותר והשחקנים יתפתחו בצורה טובה יותר.
אלו הכלים לשימור והעלאת המוטיבציה שייעצתי ל י':
קיום שיחה אישית עם כל שחקן, לפני או אחרי האימון. בשיחה צריך לבהיר לשחקן מה הוא צריך לעשות כדי לקבל יותר דקות משחק. כלומר "הצבת מטרות" (אישיות).
לדוגמא: שיפור משחק הראש, שיפור האגרסיביות.
חשוב לציין גם את החוזקות של השחקן: הסיומת מול השער המצויינת, הטכניקה הטובה.
בעקבות שיחה אישית כזו השחקן ה"ממורמר" מקבל תחושה שהוא חשוב, "למאמן אכפת ממני" .
בתום השיחה יש לכתוב (בקלסר מסודר ואסטטי) סיכום מדויק על הנאמר ואילו מטרות הוצבו לשחקן.
בשלב השני, נתינת פידבק אינדיבידואלי בזמן האימון, לפי המטרות שהוצבו, כך שהשחקן מבין שאין למאמן שום דבר נגדו. לעיתים קרובות השחקן המחליף שלא מקבל דקות משחק חושב: "המאמן שונא אותי". ברגע שיקבל את התחושה שלמאמן אכפת ממנו (שיחה אישית +פידבקים) רוב ריכוזו של השחקן יתמקד במטרות שקיבל.
יש לקיים שיחה אישית לפחות פעם בשלושה חודשים כדי להעריך מחדש את הצבת המטרות, בשיחה נותן המאמן פידבקים חיוביים ושלילים לגבי המטרות שהציבו, ומחדש את המטרות לפי התקדמותו של השחקן.
עכשיו, כאשר ההורה הכועס, של השחקן ה"ממורמר", מגיע להתלונן על דקות המשחק של ילדו, אתה מוציא את הקלסר המסודר שלך, מראה לו בדיוק על מה הילד צריך לעבוד בכדי לקבל דקות משחק נוספות, הילד כבר יודע מה הוא צריך לעשות כדי להפוך לשחקן פותח,
ואתה כמאמן משמר את המוטיבציה ומקדם את התפתחותם של שחקני הספסל, הכל כך חשובים לקבוצה ולמועדון.
לחצו לייק וקבלו עדכונים, טיפים, שאלונים וכלים רבים מתחום פסיכולוגיית הספורט.